Kun fire personer udenfor minkbranchen er smittet med virus fra mink

Venstre og Dansk Folkeparti forlanger minkaflivning stoppet øjeblikkeligt ovenpå nye oplysninger fra Miljø- og Fødevareministeriet

Møde på Axelborg 2

Folketingets to største oppositionspartier Venstre og Dansk Folkeparti forlanger minkaflivningen stoppet omgående.

Det sker, efter at det nu er kommet frem, at blot fire mennesker udenfor minkbranchen er blevet smittet med coronavirus fra mink. Det fremgår af et svar fra fødevareminister Mogens Jensen (S).

Totalt manglende grundlag

”De oplysninger vælter fuldstændig regeringens strategi og indsats på området, og jeg mener, man bør stoppe nedslagtning af raske og syge mink omgående”, lyder det fra landbrugsordfører Erling Bonnesen.

”Det her udstiller fuldstændig regeringens manglende grundlag for sine beslutninger. Det peger på, at det har været rene politiske beslutninger uden fagligt indhold i virkeligheden”, tilføjer Venstre-ordføreren.

DF: Det holder jo ikke!

Også Dansk Folkepartis landbrugsordfører Lise Bech forlanger aflivningerne stoppet:

”De siger, at hele aflivningsstrategien handler om folkesundheden, men det holder jo ikke, når kun fire personer er smittet. Det er en grotesk sag, det her”, siger hun.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikler HER og HER samt i Effektivt Landbrugs dækning af sagen HER.

Læs mere om BL’s politianmeldelse

Effektivt Landbrug beretter også om, hvordan coronasmittede medarbejdere fra Fødevarestyrelsen har været på besøg på de danske minkfarme – dét kan du læse mere om HER.

Bæredygtigt Landbrug anmeldte tirsdag Fødevarestyrelsen til politiet, fordi styrelsens kontrollanter mistænkes for at have spredt smitten på de danske minkfarme. Dét kan du læse mere om HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.