”Jeg vil hellere diskutere fagligt med folk end slås med dem!”

Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen fylder 60 år lørdag den 10. oktober – men receptionen må vente…

Jørgen Evald Jensen - tæt

Jørgen Evald Jensen, faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug samt planteavlsrådgiver i firmaet Agriconsult, Vandværksvej 28, 9800 Hjørring, fylder 60 år lørdag den 10. oktober.

Landmandssønnen fra Mosbjerg i Vendsyssel er uddannet cand.agro. fra Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole og har mere end 30 års rådgivererfaring på CV’et. Heraf er de 25 år som leder, bl.a. i LandboNord og Agri Nord samt som privat planteavlsrådgiver. Også internationalt – specielt i Rumænien – nyder landmænd godt af Jørgen Evald Jensens ekspertise og erfaring indenfor planteavlsrådgivning.

Den evige kamp for gødningen

Mest kendt i den brede offentlighed er han som faglig direktør for interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug. Dén post har han bestredet siden 2015, hvor han spillede en central rolle i den succesrige kamp for danske landmænds ret til at dyrke jorden optimalt.

”Man var ved at ødelægge hele grundlaget for plantedyrkning herhjemme, og derfor var kampen for gødningen essentiel. Takket være bl.a. gødningssagen i Vestre Landsret lykkedes det at få de nye gødningsnormer i Landbrugspakken igennem. Nu er vi så tydeligvis kommet dertil, hvor vi skal slå nogle nye slag for retten til at beholde dén gødning”, forklarer Jørgen Evald Jensen.

Stor respekt om fødselarens faglighed

Selv om Bæredygtigt Landbrugs arbejde for bedre rammevilkår i dansk landbrug tydeligvis deler vandene og skaber modstandere i den offentlige debat, er der bemærkelsesværdigt nok samtidig bred enighed om Jørgen Evald Jensens personlige integritet og store viden. Det, der således kendetegner Jørgen Evald, er den dybe faglige og faktabaserede indsigt plus evnen til at formidle den bredt.

”Jeg tror faktisk ikke, jeg har skabt mig nogle fjender. Det skyldes nok også min stil. For godt nok har jeg aldrig været bleg for at sige min mening – men jeg vil hellere diskutere fagligt med folk end slås med dem”, som han formulerer det.

Familie, jagt og triathlon i fritiden

Når Jørgen Evald Jensen ikke arbejder med landbrugspolitik og -faglighed i Bæredygtigt Landbrug eller med planteavlsrådgivning i sin virksomhed Agriconsult, tilbringes fritiden med samleveren Pia Lykke Dam samt parrets i alt fem børn og tre børnebørn. Den faglige direktør er også en flittig jæger – gerne i udlandet – samt aktiv i Hjørring Triathlon Klub.

”Jeg har stadig ambitioner om at fuldføre endnu en hel ironman”, fortæller han med et smil.

Forhåbentlig markering til foråret

I anledning af Jørgen Evald Jensens 60 års fødselsdag havde Bæredygtigt Landbrug egentlig planlagt en reception i begyndelsen af oktober i Agri Nord Fritidscenter i Aalborg. Den aktuelle Corona-situation gør dog, at receptionen må udsættes og forhåbentlig i stedet bliver afviklet engang til foråret.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen