Hør Bo Ritterbusch i radiodebat om dyrevelfærd

Bæredygtigt Landbrugs aktive medlem deltog torsdag middag i P1 Debatten om danske produktionsdyrs forhold

ritterbusch-1

Et af Bæredygtigt Landbrugs aktive medlemmer – svineproducent og planteavler Bo Ritterbusch fra Hadsund-egnen – repræsenterede virkeligheden, da han torsdag lidt over middag deltog i en radiodebat om dyrevelfærd.

Som den eneste landmand i P1 Debatten ”Er vi dus med dyrene?” forsvarede han dansk svineproduktion og kunne fortælle om, hvordan de 200 søer har det hjemme på hans bedrift.

Fordomme holder ikke

”Mange tror, vi kan presse vores dyr til at yde så og så meget. Sådan fungerer det ikke. Dyrene yder, hvis de har det godt”, fastslog Bo Ritterbusch – og understregede, at hans grise trives ganske fint, men at man med garanti altid kan arbejde med at forbedre dyrevelfærden i dansk landbrug.

Anledningen til programmets emne var Veganerpartiets nylige præsentation af sit partiprogram. Partiet vil nedlægge det danske konventionelle landbrug, og flere af partileder Henrik Vindfeldts postulater i radiodebatten måtte således skydes ned af Bo Ritterbusch:

”Nej, mine grise er ikke lænket, bokset og bundet fast. Det er så fjernt fra virkeligheden”, lød det fra landmanden.

Forbrugernes valg

I programmet deltog også blogger, veganer og selvudnævnt ”dyre-lobbyist”, Kira Eggers, Aarhus-professoren Jan Tind Sørensen plus den unge DF’er Chris Bjerknæs. Derudover tog den konservative Frederiksberg-rådmand Nikolaj Bøgh dansk landbrug – og ikke mindst dets kulturelle og historiske betydning – i forsvar.

”Enkeltsags-partier bidrager ikke til den demokratiske samtale”, mente Nikolaj Bøgh – som også understregede, at det ikke er politikernes men forbrugernes valg, om der bør produceres kød.

Spis klimavenligt – spis dansk!

Pædagog Søs Munch var desuden igennem på en telefon. Hun er glad for kød:

”Og jeg spiser kun dansk kød. Dét er jo også en måde at være klimavenlig på”, sagde Søs Munch.

Du kan selv lytte til programmet ved at klikke på linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.