BL til politikere: Mink-aktion er både overilet og uretfærdig

Staten må om ikke andet betale fuld erstatning til de ramte minkavlere, skriver Bæredygtigt Landbrugs direktør til Miljø- og Fødevareudvalget

Hans Aarestrup

”Når staten har valgt at løse problemet ved at slå besætningerne ned, må staten også betale regningen. Alt andet er uretfærdigt”.

Sådan skriver Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup fredag i et brev til politikerne i Folketingets miljø- og fødevareudvalg. Han kommenterer her på den aktion, som Fødevarestyrelsen har gang i på de danske minkfarme – hvor hele besætninger aflives som følge af risiko for Covid-19.

Hans Aarestrup kalder i brevet aktionen for både overilet og uretfærdig. I skrivelsen understreger BL-direktøren, at ingen endnu ved, hvordan man bedst muligt reducerer omfanget af smitten, og at Fødevarestyrelsens aktion risikerer at øge smitterisikoen. Derudover nævner direktøren behovet for en retfærdig erstatning for minkavlernes tab – der er således p.t. lagt op til kun at dække 20 % af de smittede besætningers driftstab.

Du kan læse hele Hans Aarestrups brev til Miljø- og Fødevareudvalget via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.