BL-formand: Hvorfor taler L&F jordprisen ned?

Flemming Fuglede Jørgensen har intet imod, at den enkelte landmand sælger sin jord – men efterlyser faglighed, når der tales om jordudtagning

Formand Flemming Fuglede fra Bæredygtigt Landbrug, som holder generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole.

Det ryster Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen, at Landbrug & Fødevarer taler for, at jordpriserne er sat for højt. Det sker i forbindelse med debatten om udtagning af lavbundsjorde.

”Det er vist den eneste erhvervsorganisation i Danmark, der taler priserne ned for deres medlemmer. Det tror jeg altså ikke, at jeg har hørt om før. Jeg måtte simpelthen læse det to gange, da jeg så det første gang. Det lød så åndssvagt, at det ikke kunne være rigtigt”, siger han til avisen Effektivt Landbrug.

BL-formanden har intet imod, at en landmand sælger sin jord, hvis han kan få en ordentlig pris for den. Men han forstår ikke, at omverdenen og i særdeleshed L&F har så travlt med at få taget landbrugsjord ud af drift i klimaets navn.

”Det er obskurt, at landmænds egen organisation synes, at det er så god en idé med jordudtagning. Jeg synes, at det er en forfærdelig idé. Fagligt er der ingen begrundelse for det. En dansk landmand er den på verdensmarkedet, som producerer mest miljørigtigt overhovedet”, lyder det fra Flemming Fuglede Jørgensen.

Du kan læse hele artiklen i Effektivt Landbrug HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.