Begmand til militante veganere: Kvægeksporten er den største nogensinde

At vi bør producere mindre kød i Danmark, fordi efterspørgslen skulle være faldende, er meget svært at læse ud af de nyeste tal…

køer-på-mark-tina

Danske landmænd producerer den mad, der efterspørges på markederne – både det nationale og det internationale af slagsen.

Og selv om dét udsagn jo er ret banalt, fremgår det indimellem af den offentlige debat, at langt fra alle politikere og meningsdannere har forstået markeds-mekanismerne. Det er således ikke på Slotsholmen, man dikterer private virksomheders produktion, men hos de danske og udenlandske forbrugere.

Nogen fortsætter imidlertid med at tale for, at der bør produceres mindre kød herhjemme, når nu verden angiveligt spiser mindre og mindre kød – og militante veganere ønsker i dén forbindelse ligefrem helt at droppe kødproduktion i Danmark. Men virkeligheden er faktisk den stik modsatte af det billede, der tegnes:

Ifølge den nyeste statistik viser de aktuelle tal for september 2020 således det højeste niveau nogensinde for kvægeksporten. Dansk eksport af kalve, kvier, tyre og køer i dén måned satte en historisk rekord med 9.060 kreaturer.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.