Ballade om mink-aflivninger fortsætter

Styrelse har overtrådt flere formelle regler – og avlere er vrede over udmelding fra Statens Serum Institut

lup1000

Minkavlere fra den nordjyske by Gjøl har nu klaget til Fødevarestyrelsen over aflivningerne af deres dyr – der angiveligt er påbegyndt helt uden en lovet forudgående dialog.

Ifølge advokaten, der skriver på vegne af i alt 31 minkavlere, bør klagen tildeles opsættende virkning, således at myndighederne med det samme skal stoppe aflivningerne. Det skriver Effektivt Landbrug.

Dén historie kan du læse mere om i linket HER.

Samtidig er Danske Minkavlere vrede på Statens Serum Institut, der offentligt har beklaget sig over, at man forgæves har forsøgt at få et overblik over, hvem der arbejder på landets minkfarme. Minkavlerne besvarer ifølge instituttet ikke henvendelserne sendt til virksomhedernes e-boks.

”Jeg har haft telefonstorm fra minkavlere, som er vrede og kede af angrebet fra SSI. De har ikke modtaget noget spørgeskema fra SSI, og de har været deres e-boks igennem her til morgen”, fortæller minkavlernes formand, Tage Pedersen, til Maskinbladet.

Dén vinkel på mink-balladen kan du læse mere om HER.

Bæredygtigt Landbrug undersøger i øvrigt muligheden for at politianmelde Fødevarestyrelsen – fordi en del bedrifter mistænker myndighederne for smittespredningen. Dét fortæller BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen om i Effektivt Landbrug – og dén artikel kan du læse HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.