Advarsel mod klimaafgifter

Politikeres populisme på især klimaområdet favoriserer byerne og kan ødelægge Produktions-Danmark i provinsen, lyder det

folketinget-trappen

De folkevalgtes ambitioner på klimafronten kan ramme provinsen hårdt.

Sådan lød advarslen fra DLF Ambas formand, Christian Høegh-Andersen, da selskabet tirsdag holdt generalforsamling i Nyborg.

Her kritiserede han bl.a. de foreslåede klimaafgifter:

”Afgifterne får kun mindre betydning for støttepartiernes kernevælgere i storbyerne, men rammer med skarp præcision vælgerne i provinsen. De har ikke en finmasket kollektiv transport og er afhængige af den gamle benzinbil, og frem for alt: Produktions-Danmark, herunder den energitunge industri og landbruget, er netop i provinsen”, sagde formanden ifølge Landbrugsavisen.

Christian Høegh-Andersen kom også ind på nødvendigheden af pesticider – set fra frøavlernes perspektiv:

”Det er ikke for sjov, at landbruget beder myndighederne om dispensation til at anvende plantebeskyttelsesmidler”, nævnte han.

Ifølge omtalen af samme beretning i Effektivt Landbrug opfordrede Christian Høegh-Andersen også politikerne til at lytte til forskningen fremfor populistiske strømninger. Det er – forklarede han – vigtigt at sikre adgang til ”nødvendige værktøjer” for at kunne udvikle nye klimarobuste sorter og for at kunne opretholde en stabil planteproduktion.

Du kan læse hele Landbrugsavisens omtale af DLF-generalforsamlingen HER samt – hvis du abonnerer på avisen – Effektivt Landbrugs artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen