Venstre afviser på forhånd CO2-afgift, der truer landbruget

Klimaafgifter må ikke resultere i, at arbejdspladser sendes ud af landet, lyder det fra det store oppositionspartis ordførere

Bonnesen

Partiformand Jakob Ellemann-Jensen har sagt det, og nu gentages budskabet af klimaordfører Tommy Ahlers samt landbrugsordfører Erling Bonnesen:

Hvis en ny CO2-afgift skader dansk landbrug, er Venstre ikke med i aftalen. I så fald vil regeringen blive bedt om at komme med et nyt udspil.

Det er således – skriver de to ordførere i et indlæg – op til regeringen at skrue en model sammen, hvor indførelsen af CO2-afgifter ikke rammer landbruget og dermed sender arbejdspladser ud af landet. CO2-afgifterne, der givetvis bliver et resultat af efterårets klimaforhandlinger mellem Folketingets partier, skal tværtimod give et incitament til at nedbringe udledninger og investere i nye teknologier.

”Og hvis man kun kan nedbringe udledningerne ved at lukke sin produktion, er det ikke den rigtige afgift”, lyder det fra Tommy Ahlers og Erling Bonnesen.

”Så hvis der kommer et bud fra regeringen på en grøn skattereform, der ikke ligger inden for disse principper, så er det ikke den rigtige løsning, og så må vi sende regeringen tilbage i maskinrummet”, tilføjer de.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale via linket HER. Desuden kan du HER læse om, hvordan landbruget umiddelbart bliver hårdest ramt af en bred CO2-afgift.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Venstre afviser på forhånd CO2-afgift, der truer landbruget”

  1. Poul Evald Hansen

    Danmark er et af verdens mest opdyrkede lande. Det meste af landbrugsproduktionen eksporteres og landbruget bidrager med 3-5 pct. af BNP. Det er naturen og miljøet, der betaler prisen for, at vi har det meget intensive landbrug, og det vil være godt for landet med en væsentlig neddrosling af det. Selv om det vil være lidt synd for polakkerne, at dele af den danske svineproduktion flytter dertil, så vil det være godt for den danske natur og miljø. Da landbruget ikke er den betydningsfulde faktor for BNP, som nogle prøver at gøre det til, så er der stort råderum og mange frihedsgrader her. I stedet for masseproduktion kan man satse på produktion af special- og kvalitetsprodukter; og mange landmænd kan leve udmærket af det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.