Stor stigning i dansk svineeksport

Især kineserne efterspørger dansk svinekød i stor stil – og den danske eksport er nu 19 procent over niveauet sidste år

gris2-1000px

Veganerpartiet og andre modstandere af dansk svineproduktion har en stor opgave foran sig, hvis de vil det store eksporterhverv til livs. Og – vil nogen nok skynde sig at tilføje – skulle veganer-politikernes forehavende lykkes, vil samfundsindtjeningen lide betragteligt under det:

Fra januar til og med juli i år eksporterede Danmark således 529.189 tons svinekød i produktvægt – en stigning på 19 procent i forhold til samme periode sidste år. Især efterspørgslen fra Kina sætter sine tydelige aftryk i eksporttallene.

Disse nye tal gengives i Effektivt Landbrug – der samtidig beretter, at Danmark dermed konsoliderer sin position som EU’s tredjestørste eksportør af svinekød til tredjelande. Kun Spanien og Tyskland er foran Danmark på dén hitliste.

Du kan læse mere i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.