Spis dansk korn – for klimaets skyld!

Rug, hvede og byg har et meget lavt klimaaftryk, lyder det fra grøn tænketank samt en kendt meteorolog

landskab-rug-juli-16

Leder nogen i din omgangskreds efter klimavenlig mad, så fortæl dem venligst, at dén findes lige derude på din kornmark!

Ifølge Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside – der har interviewet såvel Michael Minter fra den grønne tænketank Concito som meteorologen og den selvudnævnte klimatosse Jesper Theilgaard – skal der således ikke meget til for at omdanne rug, hvede eller byg til fiberrig kost.

”Korn er en god solfanger, og hvis man spiser det som f.eks. brød, har det et meget lavt klimaaftryk pr. kilo vare. Så korn er blandt de fødevarer, der giver os mest mad for klimaaftrykket”, siger Michael Minter.

Du kan læse mere på Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top