Spis dansk korn – for klimaets skyld!

Rug, hvede og byg har et meget lavt klimaaftryk, lyder det fra grøn tænketank samt en kendt meteorolog

landskab-rug-juli-16

Leder nogen i din omgangskreds efter klimavenlig mad, så fortæl dem venligst, at dén findes lige derude på din kornmark!

Ifølge Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside – der har interviewet såvel Michael Minter fra den grønne tænketank Concito som meteorologen og den selvudnævnte klimatosse Jesper Theilgaard – skal der således ikke meget til for at omdanne rug, hvede eller byg til fiberrig kost.

”Korn er en god solfanger, og hvis man spiser det som f.eks. brød, har det et meget lavt klimaaftryk pr. kilo vare. Så korn er blandt de fødevarer, der giver os mest mad for klimaaftrykket”, siger Michael Minter.

Du kan læse mere på Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Spis dansk korn – for klimaets skyld!”

    1. Finn Christensen

      Undskyld hr. Bresler, men den artikel, du henviser til, er altså over 17 år gammel. Og hvis du læser VBF’s artikel, som der henvises til ovenstående, vil du jo erfare, at meget er sket i den lange tid. Så prøv at slippe fortiden og lev i nutiden i stedet for.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen