Seks bevaringsværdige får dræbt af ulv

Hører ulven virkelig til i den danske natur? Politikerne har svigtet dyreavlerne, lyder det fra fåre- og kvægavler Søren Poulsen

bakkede-marker-sjælland-marts-2014-hjemmeside

Seks bevaringsværdige får er blevet dræbt af en ulv i den forgangne weekend. Fåre- og kvægavler Søren Poulsen er ikke i tvivl om det invasive rovdyrs skyld, og det er vildtkonsulenten heller ikke, skriver Maskinbladet.

”Jeg kunne med det samme se, at noget var helt galt. De seks lå helt stille og var bidt ihjel, mens et syvende får var hårdt såret og måtte aflives. Det var et frygteligt syn”, siger Søren Poulsen.

”Jeg synes, politikerne svigter os husdyravlere. Jeg er 73 år, og jeg har ikke mod på at investere i ulvesikre hegn. Efter min mening skulle man i stedet lade opføre nogle store reservater til ulvene, så de ikke længere kunne dræbe vores husdyr. Det er da tankevækkende, at der netop i Kloster Hede Plantage er en stor bestand af vildt, alligevel går ulvene efter vores husdyr”, siger han.

Du kan læse hele Maskinbladets omtale via linket HER.

Bæredygtigt Landbrug mener ikke, at ulven hører til i det åbne landskab i Danmark – og foreningens faglige direktør Jørgen Evald Jensen har tidligere argumenteret for, at det burde være tilladt at skyde ulve i naturen. Også BL’s chefjurist Nikolaj Schulz har blandet sig i debatten, dét indlæg kan du læse HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Seks bevaringsværdige får dræbt af ulv”

  1. Vrøvl.

    Ulven er på ingen måde invasiv. Det er en hjemmehørende art med dertil hørende forpligtigelser i habitatsdirektivet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.