Planteværns-producenter vil investere stort i ny teknologi

Sunde fødevarer leveret af et konkurrencedygtigt landbrugserhverv med bæredygtige teknologier er målet, også for Dansk Planteværn

marksprøjte-foto-hardi.dk

Ingen kan påstå, at hverken landmanden eller pesticid-branchen er bagstræberisk, når det handler om grøn omstilling.

Den europæiske planteværnsindustri har netop forpligtet sig til målene om en bæredygtig og klimaneutral fremtid, der er skitseret i EU-Kommissionens ”The European Green Deal”. Dansk Planteværn – paraplyorganisation for danske pesticid-importører og -producenter – bakker op om målsætningen, der taler om at skabe sunde fødevarer leveret af et konkurrencedygtigt landbrugserhverv med bæredygtige teknologier. Man er dog allerede i dag på rette vej – som det fremgår af følgende citat:

”Det er særligt gennem investering i og udvikling af teknologiske løsninger og biologiske beskyttelsesmidler, at branchen kan være med til at forandre den måde, vi beskytter planterne i vores plante- og fødevareproduktion. Vi arbejder således for, at landbruget i fremtiden kan levere sunde fødevarer, der stadig er dyrket bæredygtigt og konkurrencedygtigt”, siger Tanja Andersen, direktør for Dansk Planteværn, i en pressemeddelelse.

Den europæiske planteværnsindustri har forpligtet sig til at investere 10 milliarder euro i research og udvikling af præcision og digital landbrugsteknologi samt at investere fire milliarder euro i research og udvikling af biologiske plantebeskyttelsesmidler frem til 2030.

Du kan læse mere HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.