Landmænd øger indsatsen for summende insekter

Ikke færre end 40 landmænd og lodsejere er denne gang med i ”Bornholm Blomstrer”, der breder sig over 64.200 kvadratmeter

Bornholmblomstrer 2020 (11)

Projektet Bornholm Blomstrer fortsætter med at vokse.

Igen i år har man øget arealet med blomster til gavn og glæde for såvel summende insekter som blomsterglade bornholmere, så man nu breder sig over 64.200 kvadratmeter – eller hvad der svarer til flere end 100 parcelhushaver. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Planteværn, der er paraplyorganisation for danske pesticid-importører og -producenter og et af projektets partnere.

En af de deltagende landmænd er Birger Haue-Hansen, som via blomsterbrak hjælper biodiversiteten og dermed fødegrundlaget for de bestøvende insekter.

”Det har været meget positivt at være med og hjælpe insekter og natur. Flere blomster på marker og i grøftekanter er ét skridt på vejen til at hjælpe biodiversiteten. Samtidig ser det flot ud, hvilket er noget, folk lægger mærke til, når de er kommet forbi og har set, at der er blomster i stedet for græs”, siger Birger Haue-Hansen.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER.

Bornholm Blomstrer har i dén grad inspireret til det lignende projekt Sjælland Summer. Det var medlem af Bæredygtigt Landbrug, Roskilde-landmanden Ole Christiansen, som tog initiativ til det sjællandske projekt, der handler om at skabe naturstriber på markerne og vel at mærke samtidig engagere sjællænderne i arbejdet med at styrke biodiversiteten.

Dét projekt kan du læse mere om via linket HER samt i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.