Landbruget bliver hårdest ramt af CO2-afgift

En bred dansk CO2-afgift vil gøre det svært for danske virksomheder at konkurrere med udlandet, lyder det i ny rapport

ann-louise-6

Erhvervs-tænketanken Axcelfuture har sammen med revisions- og konsulentvirksomheden PwC regnet på konsekvenserne af en afgiftssats på 1250 kr. pr. ton udledt CO2 i år 2030. Resultatet er nedslående:

”Vores rapport viser, at en høj, bred CO2-afgift på udledning af CO2 kan gøre det meget svært for danske virksomheder at konkurrere med udenlandske virksomheder i samme branche. Dette kan i sidste ende føre til bl.a. tab af danske arbejdspladser og lækage, hvor merudledning af CO2 blot finder sted i andre lande som resultat af en dansk klimaregulering, der reducerer de indenlandske udledninger”, fortæller Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør og Senior Partner i PwC, ifølge Landbrugsavisen.

Ifølge beregningerne vil landbruget blive hårdest ramt, og et gennemsnitligt landbrug vil opleve en stigning i afgiftsbelastningen svarende til ca. 450 % af det ordinære resultat.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Heldigvis har både statsminister Mette Frederiksen og klimaminister Dan Jørgensen i den forgangne uge talt imod afgifter i forbindelse med efterårets forestående klimaforhandlinger – dét kan du læse mere om HER.

Og HER kommenterer Bæredygtigt Landbrugs næstformand Peter Kiær statsministerens nylige formaninger.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.