Grisen redder den danske landbrugseksport

Coronaen har været hård ved den danske fødevareeksport, der dog stadig er i stigning – især kødeksporten har det rigtig godt

grisestald

Det påstås igen og igen, at vi mennesker spiser mindre kød. Det er bare svært at se på de faktuelle tal.

Det viser den seneste statistik omkring eksport fra den danske fødevaresektor. Samlet set er der tale om en eksportfremgang på i underkanten af en milliard kr. i første halvår af 2020 sammenlignet med samme periode sidste år. Tallet er dog omkring 4,6 milliarder kr. lavere end prognoserne i begyndelsen af året – og det er naturligvis fortrinsvis en vis verdensomspændende virus, der har spændt ben for det ellers altid så succesrige danske eksporteventyr.

Eksporten af kød, især gris, boomer dog isoleret set ganske kraftigt, corona eller ej. Eksporten af svinekød fra Danmark er således steget fra 15,2 milliarder kr. til 19,3 milliarder kr. i første halvår.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Grisen redder den danske landbrugseksport”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.