Giftstoffer fra naturens planter udgør en overset trussel

Man skal fokusere på andet end planteværnsmidler, hvis man vil miljøet og drikkevandet det bedste, konkluderer forskningsprojekt

fotoet

Hvor kommer giftige stoffer i naturen fra?

Ikke nødvendigvis fra kemi anvendt af landbrug eller andre erhverv. Et stort hold forskere fra hele Europa har fundet ud af, at almindeligt forekommende vilde planter i den europæiske natur med stor sandsynlighed forurener miljø og drikkevand og udgør en potentiel sundhedsmæssig risiko. Det får nu en professor til at efterspørge politisk handling, fremgår det af en artikel på jordbrugsakademikernes hjemmeside www.jaaktuelt.dk.

”Vi er nødt til at undersøge det her og finde ud af, om de her stoffer ender i vores drikkevand og i øvrigt spredes i miljøet. Gør de det, kan de potentielt udgøre et større sundhedsmæssigt problem end mange andre forureningsstoffer, vi hidtil har set”, siger Christian Bruun Hansen, professor i miljøkemi ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet.

Du kan læse hele artiklen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Giftstoffer fra naturens planter udgør en overset trussel”

  1. Det er sgu da kun folk med dårlig samvittighed, der kan tro på sådan engang bræk. I håb om at deres eget svineri kan negligeres.

    1. Nu er det jo ikke forskere med tilknytning til landbruget, der har publiceret det nævnte skriv. Men internationale forskere. Hvilket du jo kan forvisse dig om ved at trykke på linket og læse det der – hvem du så end er -. For det sætter jo unægtelig tingene lidt i perspektiv. Om det så er noget bræk – tja???

Deltag i debatten

Scroll til toppen