Finansminister: Hårde klimakrav til landbruget kan få store konsekvenser

Også Socialdemokratiet advarer nu mod landbrugsfjendtlige tiltag i forbindelse med efterårets klimaforhandlinger

kartofler-0

Medmindre venstrefløjen har nærmest ubegrænset indflydelse på den førte politik, vil efterårets klimaforhandlinger ikke munde ud i et mareridt for dansk landbrug.

Der er således ikke flertal for hårde restriktioner. Ikke nok med at det store oppositionsparti Venstre har sat hælene i og krævet, at en eventuel CO2-afgift skal være nådig mod landmændene – nu fastslår også regeringspartiet, at landbrugsfjendtlige tiltag må undgås.

Finansminister Nicolai Wammen (S) understreger overfor Berlingske – i en artikel, der desværre ikke længere findes online – at det kan have for store konsekvenser, hvis man sætter ind med for tidlige og hårde krav til landbruget. Det kan ifølge ministeren kun være muligt at opnå den fulde CO2-reduktion for sektoren ved at lukke store dele af produktionen, og det vil han ikke være med til.

”Mit budskab er, at alle landbrugets reduktioner ikke kan findes under forhandlingerne i efteråret, fordi vi så risikerer at måtte bringe meget ukloge virkemidler i anvendelse. På den måde er landbruget et eksempel på, hvor kompliceret det her er, og hvad der sker, hvis vi gør tingene for hurtigt, før teknologien er på plads”, lyder det fra Nicolai Wammen.

Klimaforhandlingerne om transport og landbrug igangsættes engang i efteråret.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen