Endnu en landmand føler sig udsat for hetz efter kontrolbesøg

Maskinbladet fortæller om svineavler, som fik besøg af seks dyrlæger, seks betjente og en jurist – og nu beretter om grædende ansatte

skyer

I alt 12 biler, heraf fem politibiler, kørte ind på ejendommen, da den nordjyske landmand Hans Henrik Winther Nielsen forleden havde kontrolbesøg.

Midt under høsten var der således seks dyrlæger, seks betjente og en enkelt jurist på uanmeldt besøg hos svineavleren.

”Vi opfatter det som en hetz, og jeg har haft ansatte, der har stået og grædt efter de her besøg, fordi de synes, at de sviner deres arbejde til”, fortæller Hans Henrik Winther Nielsen til Maskinbladet.

Du kan læse hele artiklen via linket HER.

Bæredygtigt Landbrug har tidligere beskrevet, hvordan flere af foreningens medlemmer har været udsat for lignende kontroller. En landmand fra Farsø kalder således det, han oplevede, for et klart overgreb på retssikkerheden. Dét kan du læse mere om HER samt HER, hvor også Berlingske tog problematikken op.

Du kan læse mere om Bæredygtigt Landbrugs kamp mod myndighedernes kontrolovergreb HER og HER, mens der i linket HER er konkrete råd at komme efter for den enkelte landmand i forbindelse med kontrolbesøg.

Journalist Jakob Tilma fra Maskinbladet – han er i øvrigt tidligere kommunikationsdirektør for Bæredygtigt Landbrug – vil gerne skrive mere om landmænd, som oplever urimeligheder i forbindelse med myndighedernes kontrolbesøg. Kender du nogen, der har oplevet lignende ubehagelige episoder, så kontakt ham evt. på mailadressen jti@fbg.dk.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.