BL-medlem vinder digesag

Den sønderjyske landmand Peter Hell slipper for at genetablere et dige, der formentlig aldrig har eksisteret…

dommerhammer

Landmand og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Peter Hell fra sønderjyske Søderup, er blevet frifundet i landsretten og slipper derfor for at etablere et dige.

Tilbage i 1996 fjernede han et hegn på sin jord, og i januar i år blev han ved byretten dømt til at genetablere et dige, der angiveligt skulle have befundet sig på det pågældende sted. Men nu er Vestre Landsret altså nået frem til en anden afgørelse, og Peter Hell slipper derfor for at genetablere et dige, som han aldrig selv har set.

Tilladelse fra det gamle amt

”Jeg fik tilladelse af det gamle Sønderjyllands Amt til at fjerne hegnet, og dén tilladelse havde jeg nok ikke fået, hvis hegnet stod på et gammelt, historisk dige”, siger Peter Hell.

Han følte sig således i god tro og tror ikke på, at det omtalte dige nogensinde har eksisteret. Han nægtede derfor at betale de pålagte bøder og ankede i stedet sagen til landsretten.

Utilfreds med linjen i L&F

Peter Hell finder sig således ikke i hvad som helst, og det er også – fortæller han til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside – årsagen til hans medlemskab af Bæredygtigt Landbrug:

”Jeg er utilfreds med den linje, der har været ført i Landbrug & Fødevarer, og dét var hovedårsagen til, at jeg meldte mig ind i Bæredygtigt Landbrug. I L&F har man sagt ja til ting, der ikke var fakta. Det gælder ikke mindst hele kvælstof-reguleringen, der jo er noget værre politisk makværk og intet har med virkeligheden at gøre. Her kæmper Bæredygtigt Landbrug landmandens sag”, siger han.

Tredje sejr i landsretten

Det er tredje gang, Peter Hell har vundet en sag ved landsretten. I de to øvrige tilfælde handlede det om vandløb.

Du kan læse mere i JydskeVestkystens omtale af digesagen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.