Ufagligt at indføre glyphosat-forbud

EU-Kommissionen vil ikke acceptere, at Østrig går enegang – når det for længst er slået fast, at stoffet er ganske ufarligt

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

Østrigs forsøg på som det eneste europæiske land at forbyde verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel bliver nu standset af EU-Kommissionen.

Alpelandets myndigheder har således ikke kunnet fremlægge dokumentation, der berettiger til at indføre et nationalt forbud mod Roundup og dets aktivstof glyphosat.

Det var ifølge Effektivt Landbrug i første omgang meningen, at forbuddet skulle gælde fra den 1. januar 2020, men vedtagelsen har mødt modstand i EU-systemet, og forbuddet er derfor aldrig trådt i kraft. Det skyldes, at ikke én eneste videnskabelig undersøgelse kan retfærdiggøre et forbud – og der er heller ikke i nyere tid fremkommet beviser i relation til den påståede farlighed, som miljøorganisationer igen og igen har forsøgt at hæfte på ukrudtsmidlet. Derfor har EU-Kommissionen nu på ny afvist, at Østrig kan gå enegang.

Glyphosat er foreløbig EU-godkendt frem til 2022.

Du kan læse hele artiklen i Effektivt Landbrug via linket HER.

Hvis du vil blive klogere på de mange frifindelser af glyphosat, også med input af bl.a. Bæredygtigt Landbrugs faglige medarbejdere, kan du læse artiklerne HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.