Tak til dansk landbrug

Landmanden er gjort til syndebuk for skrivebords-bureaukratiets følelsespolitik, og fakta i dén diskussion er ilde set – skriver folketingskandidat

markfoto-2

Af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup

Kære landmand. I skrivende stund er august ved at rinde ud, og du har måske været heldig at få høsten i hus rettidigt.

Til daglig skal du lægge øre til, hvor meget kvælstof du udleder til vandløb, hvor forfærdeligt højt dit CO2-aftryk er, og måske føler du, at andre kigger skævt til dig, når du har sprøjten spændt efter traktoren.

Jeg føler med dig. Du er gjort til syndebuk for skrivebords-bureaukratiets følelsespolitik, og fakta i dén diskussion er ilde set.

Det er landbrugets skyld!

Ja, at vi har æg, mælk, kød og brød, tusind tak for det.

Der har i år været en stram tidsplan, der siger, at efterafgrøder skal være i jorden senest den 20. august. På den måde tvang et flertal på Christiansborg flere landmænd til at nedvisne afgrøderne før tid, for at kornet kunne bjærges rettidigt.

Sat på spidsen, så bakker bureaukratiet på Christiansborg op om et øget forbrug af Roundup, da det er sådan, man tvangsmodner korn… Det hænger jo ikke sammen med meldingen om, at man ønsker et mindreforbrug, eller også er det endelig gået op for de folkevalgte inde bag de tykke mure, at ude i virkeligheden er glyphosat det bedste produkt, både for dig, mig og miljøet. Glyphosat er endda på Miljøstyrelsens liste over pesticider, der er helt og aldeles ufarlige.

Jeg mener at virkelighedens eksperter, nemlig landmændene, skal have lov at dyrke deres jord, for de vil kun det, der giver bedst mening for netop det, deres jord.

Efterafgrøder siger du? Det kommer i et helt andet afsnit…

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier – du kan eksempelvis læse Kolding Netavis’ version via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.