Politikernes faglige grundlag halter

Det kan have store konsekvenser for landbrugserhvervet, at folkevalgte ved for lidt om eksempelvis pesticider og økologi

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

”Det her er jo helt grelt, fordi man læner sig udelukkende op ad sådan nogle følelsesmæssige udsagn, og de reelle ting – dem har man ikke belyst. Eksempelvis økologi i forhold til klima har man jo ikke rigtig styr på – og økologi i forhold til fødevareforsyning har man ikke overvejet så meget. Og hvad er det, der sker, når man begynder at omlægge en hel landbrugssektor og får lavere udbytter – hvor skal fødevarerne så produceres henne? Det har man slet ikke med i overvejelserne”.

Ordene kommer fra Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen, som er blevet interviewet af Maskinbladet. Her fremgår det, at det er på høje tid, at de danske politikere bliver forsynet med et fagligt solidt grundlag for at tage beslutninger på pesticidområdet og det økologiske område i fremtiden – og at et slags rådgivende udvalg kunne være løsningen.

Mange politikere har tydeligvis ikke overblikket over, hvad konsekvensen af politiske beslutninger er på de landbrugsfaglige områder. Der er tale om et generelt problem med store potentielle konsekvenser for erhvervet, lyder det.

Du kan læse mere i onlineudgaven af Maskinbladets artikel via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.