Oprejsning til lodsejere i Lille Vildmose er påkrævet

Bæredygtigt Landbrug støtter lodsejerne hele vejen, for ret skal være ret - også i Aalborg - skriver Flemming Fuglede Jørgensen

1. Søndagsdemonstration i Lille Vildmose

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

Lodsejerne i Lille Vildmose kræver nu, at rådmand Hans Henrik Henriksen (S) trækker sine beskyldninger mod dem tilbage – alternativt, at rådmanden dokumenterer sine udtalelser. Ellers vil lodsejerne møde rådmanden i retten.

Det er specielt to udtalelser, lodsejerne peger på. Disse to udtalelser – begge fra TV2 Nord – indeholder beskyldninger og urigtige påstande, som lodsejerne har svært ved at have siddende på sig. Specielt fordi de er udtalt offentligt og stammer fra en højt placeret offentlig person i deres egen kommune.

Rådmand Hans Henrik Henriksen har bl.a. udråbt lodsejerne til lovovertrædere, men det er kommunen selv, der har overtrådt loven. Det blev senest bevist ved Overtaksationskommissionens kendelse tidligere på sommeren, hvor det blev fastslået, at et arbejde på anden mands jord først kan begynde, når erstatning er endeligt fastsat. Den regel har kommunen ikke overholdt.

Kommunen har samtidig beskyldt lodsejerne for ikke at overholde loven og har – imod bedre vidende – sagt, at de blev nødt til at arbejde hurtigt pga. en EU-deadline for færdiggørelse af deres projekt. Begge dele er forkerte påstande og skal trækkes tilbage.

At kommunen ved politiets hjælp samtidig har prøvet at hindre lodsejerne i at færdes på deres egen jord, betyder, at situationen er anspændt.

Bæredygtigt Landbrug støtter lodsejerne hele vejen.

Ret skal være ret – også i Aalborg.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse nordjyske lokal- og regionalmedier samt i landbrugspressen, du kan eksempelvis se Effektivt Landbrugs udgave HER samt Maskinbladets version HER).

2 kommentarer til “Oprejsning til lodsejere i Lille Vildmose er påkrævet”

  1. Poul Evald Hansen

    jo, loven skal overholdes. Jeg glæder mig til, at bl.a. dræn- og okkerlovgivningen tages alvorligt af landbruget.

    1. Poul E: Jeg syns, du skal holde dig til sagen, og ikke inddrage andet i debatten. Ellera kan vi jo også snakke for eller imod mundbind i det offentlige 🥴😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.