Landmænd hjælper igen bier med blomsterstriber

Biavlere roser naturstriber, der er blevet til blandt andet takket være Roskilde-medlem af Bæredygtigt Landbrug

naturstriber

Dansk landbrug er verdensberømt for sin miljø-, natur- og klimavenlighed. Men det er ikke kun på det helt generelle plan, at fødevareproducenterne herhjemme tager særligt hensyn til faunaen – konkrete projekter skabt af landmændene er også med til at styrke biodiversiteten.

#BornholmBlomstrer har i år fokus på at optimere effekten af blomsterstriber, og der er en gevinst for insekterne, hvis man griber det rigtigt an. Blomsterne styrker således fødegrundlaget for både honningbier og de vilde bier, lyder det fra Danmarks Biavlerforening i en pressemeddelelse fra Dansk Planteværn, der er paraplyorganisation for pesticid-importører og -producenter i Danmark.

”Blomsterstriberne giver bierne et konstant fødegrundlag igennem hele sæsonen. Når vi kører rundt i foråret i landskabet, så er der masser af blomster; der er rapsmarker, og der er frugttræer, der blomstrer, men når vi kommer ind i juli måned, så begynder vores landskab at være grønt, og her giver blomsterstriberne fødegrundlag for bierne gennem hele sæsonen”, fortæller Rune Havgaard Sørensen, sekretariatsleder i biavlerforeningen.

Både #SjællandSummer og #BornholmBlomstrer handler om at styrke biodiversiteten og skabe variation i det åbne land og dermed øge fødegrundlaget for bl.a. vilde bier og sommerfugle – der igen danner fødegrundlag for andre dyr og insekter. Samtidig er begge projekter med til at forbedre landbrugets image i befolkningen.

Det var et af Bæredygtigt Landbrugs medlemmer, Roskilde-landmanden Ole Christiansen, som i sin tid tog initiativ til det sjællandske projekt om at skabe såkaldte naturstriber på markerne.

Du kan læse mere om Ole Christiansens initiativ via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.