Kæmpe fremgang for dansk svineeksport

På ét år er den danske eksport af svinekød øget med hele 18 procent – og i hele EU er det tal kun overgået af Spanien

gris-i-halm

Vi bør spise mindre og mindre kød i fremtiden, lyder det fra mange politikere og meningsdannere. Sandheden er bare, at der ikke spises mindre men derimod mere kød – i en verden med en voksende befolkning, der samtidig mange steder bliver mere og mere købestærk. Dén tendens har Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup udtalt sig om fornylig, og du kan læse mere om problematikken HER.

Nu viser de nyeste tal, at Danmark på markant vis har øget sin eksport af svin (hvilket er et godt tegn for klimaet, idet dansk svineproduktion hører til den mest klimavenlige af slagsen på kloden, dét kan du læse om HER).

Ifølge Landbrugsavisen er den danske svineeksport øget med 18 procent eller til 444.199 tons svinekød på et enkelt år. I hele Den Europæiske Union er det kun spanierne – med hele 38 procent – der overgår dén bedrift.

Du kan læse Landbrugsavisens artikel om svineeksporten via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.