Industrielt husdyrhold er værn mod pandemier

En ny pandemisk virus opstår lettest hos udegående dyr, forklarer dyrlæge John Haugegaard

gris2-1000px

Konspirationsteoretikere har – helt uberettiget – forsøgt at koble coronavirussen til svineproduktionen. Men faktisk er den moderne industrialisering af dansk husdyrhold et godt værn mod verdens ”coronavirusser”.

Sådan lyder det fra John Haugegaard, dyrlæge og teknisk chef hos MSD Animal Health. Han skriver på Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside, at en ny pandemisk virus lettest opstår hos udegående dyr.

”En stor del af den succes med håndtering af zoonotiske sygdomme, som danske svineproducenter har haft, skyldes den omfattende industrialisering, som erhvervet har været igennem. Dels ved overvågning og forbedret diagnostik, i den grad sat i system og udviklet af vores fantastiske SPF-system. Men nok mest af alt fordi den industrielle tænkning betød, at man fik fokus på grisenes flow i systemerne. Og at vi har opbygget strukturer, hvor man kan skille grisene fra at rode i eget og stifællers gødning og urin, og hvor luftrum kan kontrolleres, så luftbåren smitte mindskes”, forklarer John Haugegaard.

Du kan læse hele hans indlæg via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.