Hvis nogen skulle være i tvivl: Dansk svineproduktion er klimavenlig

Danish Crown øger nu også indsatsen for at fortælle forbrugerne om klimaindsatsen. Mindst én vigtig oplysning kunne man nu godt have suppleret med...

alfred-gris

De seneste 15 år er klimaaftrykket på et kilo dansk grisekød fra Danish Crown reduceret med 25 procent.

Dét er et af budskaberne på emballagen, når forbrugerne fremover køber produkter fra den store slagterikoncern.

Danish Crown har under mottoet ”Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror” besluttet sig for at hjælpe klimabevidste forbrugere i butikkerne med at tydeliggøre klimaindsatsen i dansk landbrug. Den overordnede ambition er at halvere klimaaftrykket fra et kilo dansk grisekød i 2030 og at være helt klimaneutrale i 2050.

”Vi og vores ejere – de danske landmænd – har forpligtet os til at gøre det en lille smule bedre hver dag. Nu forpligter vi os overfor forbrugerne ved hele tiden at fortælle dem, hvor langt vi er kommet”, siger Mette Færch, direktør for marketing og innovation i Danish Crown, i en pressemeddelelse.

Landbrugsavisens omtale af sagen kan du se i linket HER, mens Effektivt Landbrug og Maskinbladet ligeledes beskæftiger sig med nyheden, det kan du læse mere om HER og HER.

Hvad Danish Crown også kunne have fortalt kunderne, er at den danske svineproduktion allerede i dag topper listen over de mindst CO2-udledende lande – og altså for længst er at regne som global frontrunner. Det viste en stor international undersøgelse forleden – og dén kan du blive klogere på via artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

3 kommentarer til “Hvis nogen skulle være i tvivl: Dansk svineproduktion er klimavenlig”

  1. Poul Evald Hansen

    Det mest klimavenlige ville være at spise mindre kød og flere planteprodukter, da 1 ha. dyrket jord kan producere af størrelsesordenen 7 x så mange vegetabilske om animalske fødevarekalorier.

  2. Henrik Fleischer

    Hvor er den importerede fodermængde i den omtalte undersøgelse? Jeg spørger af uvidenhed, ikke som kritik.

  3. Karsten Feldborg

    Hvordan kan man kalde sig klimaVENLIG i dag, når ambitionen er at være klimaneutral i 2050? Mindre klimaødelæggende ville være mere korrekt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen