Hvis hele Danmark skulle være økologisk, måtte vi inddrage et ekstra dyrkningsareal større end Sjælland

Tænketank har set på udbyttet for hvede- og vårbygproduktionen herhjemme – og forskellen på konventionelt og økologisk landbrug er markant

Klaus Åge, økologisk planteavler

Der skal være plads til både konventionelt og økologisk landbrug i Danmark, er stort set samtlige landmænd garanteret enige om – for forbrugerne efterspørger begge dele.

Men der er godt nok forskel i udbyttet for de to produktionsformer.

Hvis hele vores hvede- og vårbygproduktion herhjemme skulle være økologisk, måtte vi således inddrage et ekstra dyrkningsareal større end Sjælland. Det konkluderer tænketanken for de grønne erhverv, Growz, der har set på udviklingen i udbytte i perioden fra 2008 til 2019.

Ifølge en artikel på www.indblik.net skal man bruge tre hektar til på økologisk vis at dyrke den mængde vårbyg, som to hektar konventionel dyrkning kræver – mens arealforbruget er det dobbelte, hvad angår hvede.

Du kan læse mere i artiklen HER.

Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Hvis hele Danmark skulle være økologisk, måtte vi inddrage et ekstra dyrkningsareal større end Sjælland”

  1. Poul Evald Hansen

    Vi kunne jo også bevæge os væk fra den store produktion af især svinekød, hvor hovedparten af arealet bruges til at dyrke mad til grise, og over til en højere grad af vegetabilsk konsum og forbrug. 1 ha. landbrugsjord kan producere af størrelsesordenen 7 x så mange vegetabilske fødevarekalorier som animalske. – Så kunne det hele jo sagtens gå op. Danmark er verdens mest opdyrkede land og natur og miljø betaler prisen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.