DR-tv sætter BL-næstformand og klimaaktivist i stævne

Peter Kiær fik desværre skåret sine bemærkninger om lækage-problematikken ud af indslaget – og kalder derfor udsendelsen manipulerende

peter-kiær-2

”Kan klimaaktivisten overbevise svineavleren om, at vi skal spise mindre kød?”

Sådan lød spørgsmålet, da DR-journalisten Annika Wetterling forleden arrangerede et møde mellem en klimaaktivist (samt veganer) og Bæredygtigt Landbrugs næstformand, den sjællandske svineavler Peter Kiær.

Her forsøgte Peter Kiær efter bedste evne at forsvare sin ret til at spise bl.a. roastbeef på rugbrødsmadden. Desværre blev alle hans pointer om, hvorfor vi i Danmark er forpligtet til at have en stor kødproduktion, skåret ud af det godt og vel ni minutter lange indslag.

Gavner ikke klimaet at flytte produktionen

”Jeg sagde faktisk under optagelserne en hel del om lækage-problematikken – altså det her med, at nedlægger eller mindsker vi dansk svineproduktion, så flytter vi bare produktionen til andre lande med et meget større klimaaftryk. Vi gør faktisk klodens klima en kæmpe tjeneste ved at producere fødevarerne, hvor det giver bedst mening. Men det er, som om disse argumenter slet ikke hører hjemme i Danmarks Radios præmisser for programmet. Derfor virker den endelige udgave ærligt talt også ret manipulerende”, siger Peter Kiær til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Alligevel vigtigt at medvirke

”Det er ærgerligt, at meningen tilsyneladende var at fodre seerne med en masse fordomme i stedet for rent faktisk at gøre dem klogere på emnet. Men det er jo desværre ikke første gang, vi ser det med DR. Alligevel har jeg ikke fortrudt, at jeg sagde ja til at medvirke – for hvis ikke Bæredygtigt Landbrug deltager i dén slags, så får debatten da for alvor slagside”, tilføjer Peter Kiær – som producerer mellem 23.000 og 24.000 grise om året.

Vigtige fakta udelades

Også de fakta, seerne præsenteres for i indslaget, er vildledende. Dokumentationen undervejs omhandler således kun de negative sider ved eksempelvis svineproduktionen. Man fortæller intet om, at en ny international undersøgelse netop har vist, at Danmark er nummer ét på listen over svineproducerende nationer, når det handler om at være mindst CO2-udledende. Dén undersøgelse kan du så til gengæld læse om via linket HER.

Du kan se DR-indslaget i linket herunder.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk   

1 kommentar til “DR-tv sætter BL-næstformand og klimaaktivist i stævne”

  1. Poul Evald Hansen

    Hvis dele af svineproduktionen flytter til andre lande, så kan vi jo få mere plads til natur i Danmark, og Danmark er et af verdens mest opdyrkede lande. Det er da værd at tage med. I stedet for masseproduktion af svin, så sats i stedet på kvalitetsprodukter og luksusprodukter: sortfodsskinker og den slags. Noget andet er, at det globale kødforbrug må nedsættes, hvis det overhovedet skal hænge sammen på nogen måde med den stigende verdensbefolkning. Der kan trods alt produceres mange flere vegetabilske fødevarekalorier end animalske på en arealenhed, når de ikke først skal gennem en gris eller kylling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.