Den store udfordring er for få økologiske næringsstoffer

Der er ingen grund til at udskamme landmænd, som arbejder efter reglerne for at skaffe planterne næringsstoffer nok

hvede-til-hjemmeside

Af Torben Tornvig Christensen, Tornvigvej 8, 7400 Herning

Kære Per Kølster.

Problemet for økologernes mulighed for at gødske nok er ikke en let adgang til konventionel gylle, som du skriver i dit seneste indlæg, udfordringen er, at der er for få økologiske næringsstoffer. Det ved du også godt.

Jeg er en af de mange, der har taget imod opfordringen til at lægge om til økologi. Men jeg er ikke parat til at lade mine planter sulte. Derfor arbejder jeg – helt lovligt – efter de regler, der findes.

Husholdningsaffald, som du priser, er jo endnu ikke en realistisk mulighed for de mange, vel? Det har der været snakket om i årevis – hvad sker der på det område, hr. formand?

Og hvad sker der med den økologiske næringsstofsituation, hvis endnu flere lægger om – samtidig med, at du som organisationsformand udskammer en som mig, der arbejder efter reglerne for at skaffe mine planter næringsstoffer nok? Hvordan skal de nye i økologifaget skaffe tilstrækkeligt af de næringsstoffer, der falder indenfor dine ideer?

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i landbrugspressen – som svar på et indlæg fra Økologisk Landsforenings formand Per Kølster. Du kan læse Maskinbladets version HER samt – hvis du abonnerer på dén avis – den fulde udgave af Effektivt Landbrugs version via linket HER. Skribenten har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside). 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.