Danske landmænd kan levere på stigende kødforbrug

Ikke mindst ud fra et miljø- og klimasynspunkt er vi herhjemme de mest effektive til at producere, siger Bæredygtigt Landbrugs direktør

grise1000px

Forbrugere verden over efterspørger ikke mindre og mindre men derimod mere og mere kød. Og dén efterspørgsel har de danske landmænd svaret på, hvis de ellers kan få ordentlige rammevilkår.

Meldingen kommer fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup, som er blevet interviewet om emnet af Effektivt Landbrug.

Direktøren har tidligere her på Bæredygtigt Landbrugs egen hjemmeside kommenteret på den globale kødefterspørgsel, og i Effektivt Landbrug supplerer han med bemærkningen om, hvor miljø- og klimaeffektiv dansk svineproduktion rent faktisk er: Herhjemme bruger vi således i gennemsnit 2,8 kilo foder for at lave et kilo svinekød, mens det globale gennemsnit er et kilo foder yderligere.

”Det vil sige, at hvis hele verden blev lige så god til at producere svin som i Danmark, så kunne vi spare, hvad der svarer til EU’s hvedeproduktion”, fortæller Hans Aarestrup i Effektivt Landbrug.

Du kan læse hele artiklen via linket HER. Og HER kan du se den omtalte hjemmesideartikel om kødforbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.