Danske fødevarer frikendt endnu engang: Ingen rester af pesticider over grænseværdien

Igen slår DTU Fødevareinstituttet fast, at det er ganske ufarligt at spise såvel økologiske som konventionelle danske produkter

beet2-1000x400

Bæredygtigt Landbrugs faglige eksperter har sagt det igen og igen:

Forbrugerne skal holde sig til de danske landbrugsprodukter – uanset om de er økologiske eller fra det moderne, vidensbaserede og ressourceoptimerede landbrug – hvis de ikke bryder sig om pesticidrester i maden. Faktisk er der ofte færre pesticidrester i danske “konventionelle” produkter end i de udenlandske økologiske af slagsen.

Nu bekræfter DTU Fødevareinstituttet – endnu engang – dén tese i den tilbageværende undersøgelse af danske og udenlandske fødevarer.

I alt 332 danske og udenlandske fødevarer er denne gang blevet testet, og der er ikke fundet rester af såkaldte sprøjtegifte over grænseværdien i én eneste af de danske varer, der tæller bl.a. gulerødder, kartofler, tomater, æbler, havregryn, mel, hjortekød og mælkepulver. Det gælder både økologiske såvel som såkaldt konventionelle fødevarer. Betænkelige giftrester blev til gengæld fundet i bl.a. udenlandsk ris og basilikum samt mandariner, appelsiner og bananer.

Hjemmesiden www.indblik.net fortæller om undersøgelsen, og dén artikel kan du læse HER. Maskinbladet har også skrevet om sagen, dén version kan du se HER.

Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top