BL’s faglige direktør langer ud efter COOP’s Samvirke-blad

”Snart kan det være slut med at drikke vand fra hanen”, lyder det på forsiden. Men der er ingen som helst grund til pesticid-skræmmekampagner…

jørgen-evald-jensen-torso-grøn-baggrund-1000-px

Bladet Samvirke, der udgives af dagligvarekæden COOP, har gjort det igen: Forsøgt at skræmme og vildlede forbrugerne med udokumenterede påstande om landbrugets planteværnsmidler.

For knap tre år siden illustrerede man et tema om ”sprøjtegifte” med mænd iført sikkerhedsdragter – og krydrede i øvrigt historien med en række usande påstande om eksempelvis Roundup-aktivstoffet glyphosat. Dét fik dengang Bæredygtigt Landbrug til at kritisere bladet i hårde vendinger – og en hel del lokale brugsuddelere til at smide tryksagen i skraldespanden.

Gratis reklame til DN

I det nyeste nummer af Samvirke hedder det på forsiden, at ”snart kan det være slut med at drikke vand fra hanen” – med henvisning til bl.a. rester af pesticider. Samtidig får Danmarks Naturfredningsforening lov til på dén baggrund at erklære, at 100 % økologi i dansk landbrug er den eneste vej frem…

Effektivt Landbrug skriver onsdag om sagen – og her citeres Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen for at kalde det nyeste Samvirke-nummer for spild af papir.

”Jeg er slet ikke bekymret for godkendte pesticider. Slet ikke glyphosat. Det, som er problemet, er de mange forbudte midler, som aldrig nogensinde skulle have været godkendt. Havde vi haft VAP-systemet og det nuværende godkendelsessystem noget før, så ville de stoffer, som i dag giver problemer, aldrig være blevet godkendt. Så når glyphosat bliver bragt på banen også, så er det noget forkvaklet sludder”, siger Jørgen Evald Jensen.

Professor om bladets påstand: Noget sludder!

Ikke engang den DTU-professor, som citeres i Samvirke, kan genkende, at det snart kan være slut med at drikke vand fra hanen i Danmark. Dén påstand kalder han nu – i Effektivt Landbrug – for noget sludder.

Du kan – hvis du abonnerer på avisen – læse hele Effektivt Landbrugs artikler om sagen HER samt HER. Og i linket HER kan du læse om balladen for tre år siden.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen