Både klimafjendsk og mindre effektivt…

Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem Knud Jeppesen mener, at det skriger til himlen med de krævede efterafgrøder

olieraeddike-efterafgroede-2014

Landmand Knud Jeppesen – som er en flittig offentlig debattør og derfor æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug – kommer i en ny video fra avisen Effektivt Landbrug med en hård kritik af kravet om efterafgrøder.

Tiltaget er ifølge Knud Jeppesen både klimafjendsk og mindre effektivt end at dyrke almindelige afgrøder, der kan optage kvælstoffet i jorden. Og hvorfor skal danske landmænd i det hele taget straffes, mens kommunerne slipper for at kompensere for den mængde spildevand, der hvert år ryger ud i store mængder?

Du kan se hele videoen, der varer godt og vel fire minutter, via linket HER. Videoen fortæller også på pædagogisk vis, hvad man risikerer af træk i kvælstofkvoten, hvis ikke efterafgrøderne er sået inden den 20. august.

Effektivt Landbrug har ligeledes lavet en anden video med Knud Jeppesen, hvor man følger Jelling-landmanden under hvedehøsten. Her fortæller han bl.a., at han ville ønske, at planterne kunne have fået mere kvælstof. Dén video kan du se via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.