At eksportere problemer skader blot klimaet

Klimadirektør bakker op om Bæredygtigt Landbrugs faglige rådgiver Poul Vejby-Sørensens kritik af professor

høst hvede august 19 solnedgang

”Klimaet er komplet ligeglad med indtjeningen. Det eneste relevante parameter, når vi ser på klimaeffektivitet, er at se på, hvem der kan frembringe sine produkter mest klimaeffektivt målt i typisk CO2-ækvivalenter. Her har World Ressources Institute i en rapport netop bekræftet, at dansk landbrug er blandt de bedste og dermed på ingen måde under gennemsnittet”.

Sådan lyder det fra Niels Peter Nørring – klimadirektør for Landbrug & Fødevarer – i et indlæg på www.altinget.dk. Indlægget er en reaktion på den såkaldte miljøvismand og professor Lars Gårn Hansens påstand om, at dansk landbrug skulle være mindre klimaeffektivt end gennemsnittet i EU. En konklusion, som miljøvismanden kom til ved at se på, hvor stor indtjeningen er per tons udledt CO2…

”Den eneste rigtige løsning er gennem forskning og innovation at udvikle det landbrug, som i forvejen producerer med mindst klimaaftryk. Og her er Danmark altså blandt de allerbedste. Alt andet er blot eksport af problemer til skade for klimaet”, lyder det også fra L&F’s klimadirektør.

Dermed bakker Niels Peter Nørring op om Bæredygtigt Landbrugs faglige rådgiver Poul Vejby-Sørensen, som allerede torsdag havde gjort opmærksom på det absurde i Lars Gårn Hansens argumentation.

Du kan læse den oprindelige artikel om emnet HER, Poul Vejby-Sørensens reaktion HER samt Niels Peter Nørrings indlæg via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.