Jo, dine pesticider er sikre

Video forklarer, hvordan man i EU sikrer, at plantebeskyttelsesmidler ikke skader hverken miljøet eller menneskers og dyrs sundhed

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

Hvordan sikrer EU sig egentlig, at plantebeskyttelsesmidler – også kaldet pesticider – ikke skader menneskers og dyrs sundhed samt miljøet?

Dansk Planteværn, der er paraplyorganisation for danske pesticidimportører og -producenter, har lagt en video op, der på pædagogisk vis besvarer spørgsmålet. For selvfølgelig er det vigtigt, at de uundværlige midler i moderne landbrugsproduktion er sikre.

Den Europæiske Union har en godkendelsesprocedure, der involverer tre partnere: EFSA, Europa-Kommissionen og medlemsstaterne. Ansøgninger fra planteværnsindustrien om at få godkendt og markedsført pesticider skal passere igennem en kæde, der er dannet af disse tre parter – hvor hver enkelt part udfører specifikke opgaver.

EFSA’s rolle er at gennemføre risikovurderinger af pesticider og give Kommissionen og medlemsstaterne videnskabelig støtte i beslutningsprocessen, der ligger til grund for en eventuel godkendelse af de plantebeskyttelsesmidler, der må markedsføres i EU.

I videoen under artiklen HER kan du lære mere om, hvad pesticider er, og hvordan de evalueres, og nederst på siden findes et link til en overskuelig oversigt over godkendelsesprocessen for pesticider i EU på EFSA’s hjemmeside.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.