Fremtidens drikkevand er til debat på Christiansborg

Selv om det ikke er landbrugets midler, der lukker vandboringer, kan input på konference også være interessante for landmænd

drikkevand

En konference på Christiansborg skal være med til at drøfte udfordringer med det, der benævnes forurening af grundvandet. For hvad skal der til, for at danskerne kan have tillid til drikkevandet i fremtiden?

Det spørgsmål vil bl.a. Dansk Planteværn – der er paraplyorganisation for danske pesticidimportører og pesticidproducenter – forsøge at besvare på mødet, der også arrangeres af Danske Vandværker, Økologisk Landsforening og fagforeningen JA (Jordbrugs-Akademikerne). På konferencen, der kaldes ”Fremtidens drikkevandsbeskyttelse” og finder sted torsdag den 5. november fra kl. 12 til 16, vil der være faglige indlæg fra Miljøstyrelsen samt organisationerne bag initiativet – og miljøminister Lea Wermelin (S) har desuden lovet at indlede mødet.

Tre partier har foreløbig tilmeldt sig debatten

Niels Krause-Kjær, der er kendt som forfatter samt vært på DR2 Deadline, styrer konferencen, der ifølge initiativtagerne lægger op til en både saglig og faglig debat om udfordringer og løsninger – samtidig med at deltagerne får input fra myndigheder, forskere og fagpersoner.

Dagen afsluttes med en politisk debat med bl.a. Mai Villadsen (Enhedslisten), Jacob Jensen (Venstre) samt René Christensen (Dansk Folkeparti).

Vandværksfolk bør nok kigge indad…

Det er – som Bæredygtigt Landbrug har understreget adskillige gange – en myte, at landbrugets midler forårsager lukning af vandboringer. Dét kan du læse mere om HER og HER.

I øvrigt burde vandværkerne – der er med til at arrangere konferencen – nok kigge lidt indad, når det handler om at beskytte drikkevandet, dét kan du blive klogere på via indlægget HER (og i de links, der er i bunden af teksten).

Konferencen den 5. november er åben for alle interesserede, og deltagelse er gratis. Men der er et begrænset antal pladser, så det vil nok være en god idé at tilmelde sig inden alt for længe. Det kan ske i bunden af omtalen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.