Underskriftsindsamling – Statslig videoovervågning: nej tak

Fiskerne skal videoovervåges, hvis det står til fødevareminister Mogens Jensen. Direktør i BL frygter et skråplan mod generel overvågning af mennesker på arbejde

blok-og-kuglepen-bl

Fødevareminister Mogens Jensen har besluttet, at danske fiskere skal underlægges videokontrol på deres arbejde. Det er et tiltag, der bekymrer direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

”Danmark er ikke et land, hvor staten skal videoovervåge mennesker på deres arbejde. Skal pædagoger overvåges i børnehaven? Skal læger og sygeplejersker overvåges på hospitalet? Landmænd i marken?”, spørger Hans Aarestrup.

Han frygter, at dette blot er et første skridt til en normaltilstand, hvor staten videoovervåger befolkningen.

”Det er et skråplan. Der er mange steder i samfundet, hvor emsige politikere kan forestille sig at staten skal overvåge mennesker på arbejde”, forklarer han.

Han tager ikke stilling til den konkrete sag, der handler om ulovlig udsmidning af døde små-fisk. De små fisk giver ikke så høje priser som de store, så nogle fiskere smider dem ud.

”Det er et principielt spørgsmål om, hvor grænserne for statens handlinger går. Vil vi have et samfund, hvor enhver samfundsgruppe kan videoovervåges på deres arbejde, hvis en minister mistænker dem for noget?”

Han opfordrer til at deltage i underskriftsindsamlingen. Du kan underskrive HER.

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.