Socialdemokraterne tør ikke teste kommunens model for udledning af urenset spildevand!

DF-byrådsmedlem forsvarer Bæredygtigt Landbrug, efter at foreningen henvendte sig til bl.a. Randers Kommune

urenset-spildevand

Af Frank Nørgaard, byrådsmedlem (Dansk Folkeparti), Randers Kommune og formand for miljø- og teknikudvalget

Tilbage i slutningen af februar måned modtog undertegnede en henvendelse fra Bæredygtigt Landbrug (BL).

Organisationen ønskede, at kommunen ville være behjælpelig med at udpege et til tre vandløb, hvor man kunne udføre målinger for at afdække, om og i givet fald hvor meget og hvor ofte, der er urenset spildevand i vores åer og vandløb.

Nej tak fra forvaltningen og de røde

Desværre mente forvaltningen, at der skulle gives afslag, da man ikke mente, at man kunne afse tid til at udpege et til tre vandløb og efterfølgende arbejde med at kvalificere indsamlede data!!! Det med at kvalificere data var der ingen henvendelse om, og det antager jeg er indkommet som en slags mistro til BL’s intentioner med målingerne.

Sagen blev behandlet i miljø- og teknikudvalget, og mistroen til BL var så stor, at Socialdemokraterne sammen med Enhedslisten stemte for forvaltningens afslag…

Nedladende retorik

Undertegnede begærede sagen til byrådet… I mellemtiden har vi så fået vished for, at der i bl.a. København og Gentofte udledes store mængder urenset spildevand direkte ud i Øresund. Alene de to nævnte kommuner har indenfor fem år udledt 45 mia. liter (45.000.000.000) spildevand tæt op ad velbesøgte badestrande, og mon ikke flere eksempler på iltsvind hjælpes godt på vej af det svineri?

Tilbage til Randers… Her har man ”modeller” for, hvor meget urenset spildevand der kommer direkte ud i vores vandmiljø. Disse modeller mener jeg kunne være spændende at få efterprøvet, men et flertal i byrådet valgte med vanlig nedladende retorik at stemme for forvaltningens afvisning af BL.

Jeg mener, det er beskæmmende, at næstformand Iben Sønderup (S) på byrådsmødet kalder BL for ’en organisation som systematisk udsender fejlagtig information til hele Danmark hver eneste uge’.

Jeg mener, det er beskæmmende, at Henrik Leth (S), konsekvent omtaler dansk landbrug i så nedladende og fjendske vendinger, at det er på grænsen til en hetz mod et helt erhverv. Hvordan mon børn af dygtige landmænd oplever gang på gang at skulle lægge øre til den slags vås?

Lyt selv til debatten

Interesserede – herunder landmænd og Bæredygtigt Landbrug – kan med fordel lytte til de mange angreb mod erhvervet på: https://www.youtube.com/watch?v=WtT10rwrd6g&feature=youtu.be&t=4408 – sagen starter ved 6:50:48.

BL skal tages seriøst som interesseorganisation

Fakta er, at der er kommet nogle ganske foruroligende eksempler frem, hvor kommuner i større eller mindre omfang benytter vandmiljøet som flydende skraldespand, og dem mener jeg, vi alle bør have en interesse i at få belyst omfanget af – men nej, det tør Socialdemokratiet ikke, så hellere svine en organisation til, som er fuldstændig ligeværdig med andre interesseorganisationer.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier – og skribenten har ligeledes ønsket teksten bragt på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

1 kommentar til “Socialdemokraterne tør ikke teste kommunens model for udledning af urenset spildevand!”

  1. Frank Nørgaard skriver: at det er på grænsen til en hetz mod et helt erhverv. citat slut. Er det ikke en fejl, skulle der ikke have stået en hetz mod et delt erhverv.

    Produktion og salg daler i konventionelt landbrug og samtidig vinder økologisk landbrug frem med langt højere procentsatser end den konventionelle tilbagegang.

    Tilsyneladende kan protestbevægelsen Bæredygtigt Landbrug ikke finde på anden strategi end med krænket mine og korslagte arme starte retssager mod stat og kommune, og true med endnu flere.
    De partier som BL forsøger, eller som selv lader sig spænde for deres deres protestbevægelse, de skrumper i næsten samme takt som interessen for konventionelle fødevare falder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.