”Nu mangler vi bare, at politikere og embedsmænd anerkender, at de overestimerer lattergasudslippet!”

Udledningen af lattergas fra majs er langt mindre, end computermodellerne har beregnet – viser forsøg

landskab-majs-juli-16

Et nyt studie anfægter værdien af de computermodeller, der er med til at pådutte landbruget udledninger, som erhvervet ikke har.

En Ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet har således fundet ud af, at udledningen af lattergas fra majs er langt mindre, end computermodellerne har beregnet. Det skriver hjemmesiden Indblik.net.

”Nu mangler vi bare, at politikerne og embedsmændene i ministeriet anerkender, at de overestimerer lattergasudslippet, og at diverse virkemidler, der reducerer lattergasudledning, dsv. nitrifikationshæmmere, pH-sænkning, splitgødskning og bladgødning, anerkendes, så landbruget ikke tilskrives større lattergasudledning, end det reelt er skyld i. For det er jo ikke rimeligt for noget erhverv at blive påduttet udledninger, man ikke har”, fortæller Allan Holm Nielsen, direktør for tænketanken Growz.

Du kan læse hele artiklen via linket HER.

Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “”Nu mangler vi bare, at politikere og embedsmænd anerkender, at de overestimerer lattergasudslippet!””

  1. Den oprindelige overskrift er en anelse mere specifik end ovenstående artikel antyder: Nitrate leaching and nitrous oxide emissions from maize after grass-clover on a coarse sandy soil: Mitigation potentials of 3,4-dimethylpyrazole phosphate (DMPP).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.