”Man skal ikke straffe de lande, der er gået foran!”

Fødevareminister Mogens Jensen har en stor opgave foran sig, når EU-landene nu skal diskutere reduktion af pesticidforbruget

Mogens Jensen

EU-kommissionen taler for en reduktion af pesticider i europæisk landbrug – men det er op til EU-landene at diskutere, hvordan det skal gennemføres.

Her står den danske fødevareminister Mogens Jensen (S) foran en stor opgave, når han skal overbevise sine europæiske kolleger om, at Danmark i forvejen har et meget lavt forbrug af planteværnsmidler. Det er desuden ifølge Landbrugsavisen kun Danmark, Frankrig og Tyskland, der har indført egentlige nationale mål om reduktion af sprøjtemidler.

”Det skal man selvfølgelig tage højde for, så man ikke straffer de medlemslande, der er gået foran”, siger Mogens Jensen efter et EU-møde om sagen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER, mens du HER kan blive klogere på, hvad Dansk Planteværn – paraplyorganisationen for de danske pesticid-producenter og -importører – mener om de europæiske planer om at reducere pesticidforbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.