København aflyser spildevands-udledning

Overborgmester skærer igennem og aflyser omstridt udledning af urenset spildevand – og nu kan andre kommuner forhåbentlig følge efter…

spildevand

”Det er mit håb, at vi helt kan undgå at lede spildevand, der kun er mekanisk renset, ud i Øresund, og det er min forventning, at en af disse løsninger kan gennemføres i andet halvår”.

Sådan lød det tirsdag eftermiddag fra forsyningsselskabet Hofors administrerende direktør Lars Therkildsen i en pressemeddelelse – vedrørende den omstridte udledning af 290.000 kubikmeter spildevand.

Men senere tirsdag aften skar overborgmester Frank Jensen (S) igennem:

”Jeg er glad for at kunne sige, at den planlagte udledning af spildevand, der kun er mekanisk renset, nu er aflyst. Nu forpligter Københavns Kommune og Hofor hinanden på at forsøge at finde en løsning”, lød det fra hovedstadens politiske førstemand.

Takket være aktindsigter foretaget af Bæredygtigt Landbrug har først den regionale tv-station TV2 Lorry og siden et hav af landsdækkende medier den seneste tid sat fokus på spildevands-problemerne i Danmark. Som det tydeligvis er fremgået af mediedækningen, er der ikke kun tale om et københavner-problem – idet sådanne udledninger af urenset spildevand foregår overalt i kongeriget. Derfor vil ”københavner-sagen” med garanti også føre til selvransagelse i andre kommuner.

Du kan læse mere om den seneste udvikling i sagen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.