Det skal være slut med landbrugsfjendtlig politik

Siden regeringen kom til magten, har den lanceret det ene landbrugsskadelige forslag efter det andet, selv om vi bør være stolte af vores landbrug – skriver Nye Borgerliges landbrugsordfører

foto-1

Af Peter Seier Christensen, landbrugs- og fødevareordfører (Nye Borgerlige)

I Nye Borgerlige har vi fået nok af regeringens fjendtlige politik overfor landbruget. Siden regeringen kom til, er det kun blevet sværere at drive landbrug, og man mistænker, at regeringen helt ønsker, at erhvervet skal nedlægges.

Det seneste år har regeringen indført nye dyrkningsforbud og skærpede gødningskrav. Der kunne skrives en hel bog om de nylige tiltag, der har skabt vrede, skuffelse og frustration hos danske landmænd. Og de mange nye tiltag rettet mod at svække landbruget er bare begyndelsen.

Vigtigt erhverv

Det sker, selvom vores landbrugs- og fødevaresektor eksporterer for mange milliarder hvert år. Danmarks landbrug og fødevareproduktion er af enestående høj kvalitet, bæredygtigt og dyrevelfærdsorienteret.

At gøre det sværere at drive konkurrencedygtigt landbrug i Danmark er derfor også en katastrofe. Både økonomisk men også for miljøet og dyrevelfærden.

Vi skal i stedet være stolte over det danske landbrug. Danske landmænd er hverdagens helte. Gennem hele Coronakrisen har de f.eks. formået at sikre, at danske familier ikke har manglet mad på bordet.

Vi har kaldt ministeren i samråd

Når regeringen har vist, at de ikke ønsker at sikre landbrugets konkurrencedygtighed, men tværtimod gør det sværere for landmænd at forsørge sig selv og eksportere til gavn for Danmark, så siger vi stop.

Derfor har vi sammen med de andre partier i blå blok indkaldt fødevareministeren i samråd. Vi vil have svar på, hvad regeringens hensigt er.

Spørgsmålet er simpelt: Ønsker regeringen, at Danmark fortsat har et konkurrencedygtigt landbrug, eller ønsker den at ødelægge det så meget for danske landmænd, at de må give op?

Vi skal fjerne afgifter og mindske omkostningerne for danske landmænd

Nye Borgerlige ønsker, at regeringen går i en ny retning. Den bør fjerne afgifter og lette omkostningerne for at drive landbrug. Det vil øge den danske konkurrenceevne.

Det er godt for både den danske økonomi og dyrevelfærden.

Er regeringen ikke interesseret i noget af det? Tilsyneladende ikke.

I Nye Borgerlige fortsætter vi kampen for sund fornuft og sætter foden ned.

(Indlægget har også været bragt på Nye Borgerliges blog, originalversionen kan du læse via linket HER. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.