Blå opposition har heller ikke opgivet kampen i paragraf 3-sagen

Erling Bonnesen (V) forstår udmærket Bæredygtigt Landbrugs sagsanlæg og varsler flere samråd med miljøministeren

Bonnesen

Selv om et relativt snævert flertal i Folketinget torsdag vedtog dyrkningsforbuddet på paragraf 3-arealerne, er kampen mod indgrebet ikke forbi. Bæredygtigt Landbrug har som bekendt varslet en stævning mod staten – og den borgerlige opposition har heller ikke tænkt sig at glemme sagen.

Venstres fødevare- og landbrugsordfører Erling Bonnesen vil nødigt forholde sig til BL’s stævning, inden han kender indholdet – men siger til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside:

”Jeg kan dog sagtens forstå, at en organisation og dens medlemmer – lodsejerne – på den måde holder fast. En masse lodsejere holdes jo nu hen i total uvished, og det er også derfor, vi andre heller ikke vil slippe sagen”.

”For mig at se er det her intet mindre end tyveri ved højlys dag. Det er en skændsel, at man på dén måde efterlader lodsejere i total uvished og giver landmænd et tab uden samtidig at ville yde erstatning. I regeringen løber man simpelthen fra regningen. Jeg kan garantere for, at vi fortsat følger det her tæt – og at vi allerede i sensommeren eller efteråret på ny hiver miljøministeren i samråd, så hun kan forholde sig til i hvert fald erstatningsspørgsmålet”, tilføjer Erling Bonnesen.

Du kan læse mere om Bæredygtigt Landbrugs stævning HER, mens du HER, HER og HER kan blive klogere på blå bloks tidligere protester i sagen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.