Begmand til landbrugsfjendtlige lokalpolitikere

Det vil ifølge regeringen kunne skabe usikre rammer for erhvervet, hvis kommuner får lov til at afvise bedriftsudvidelser, der lever op til lovgivningen

skyer

Først var det lokalpolitikere fra Esbjerg, som foreslog, at de enkelte kommuner skal kunne afvise udvidelser af landbrugsbedrifter – også selv om disse lever op til miljølovgivningen. Forslaget blev dog straks afvist af både de borgerlige partier i Folketinget samt den socialdemokratiske ordfører.

Dernæst forsøgte venstrefløjen i Folketinget at få et lignende forslag igennem – men blev afvist af selvsamme partier.

Og nu har Holbæks socialdemokratiske borgmester Christina Krzyrosiak Hansen forsøgt sig med en lignende opfordring – ligeledes uden held.

”Jeg mener, at det er et fornuftigt princip, at husdyrbrug skal behandles ens på tværs af kommunegrænserne, og det er også på denne måde, vi regulerer andre erhverv”, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S) til partifællen i Holbæk.

Det vil – forklarer ministeren – skabe usikre rammer for erhvervet, og der vil kunne opstå store forskelle fra kommune til kommune, hvis den overordnede miljølovgivning på den måde underkendes af de enkelte byråd.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale af sagen HER, mens du HER kan blive klogere på Esbjerg-problematikken.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.