Bæredygtigt Landbrug opruster på den juridiske front

26-årige Mia-Maja Johansen er ansat som ny jurist på Bæredygtigt Landbrugs kontor i Fredericia

Mia-Maja 3

Endnu en jurist har meldt sig under fanerne i kampen for at give danske landmænd fagligt og juridisk korrekte rammevilkår.

Den 26-årige nyuddannede jurist Mia-Maja Johansen er således netop begyndt i sit job som jurist på Bæredygtigt Landbrugs kontor i Tårup lidt udenfor Fredericia. Hendes første arbejdsdag var mandag den 2. juni – og hun er vældigt tilfreds med den første uge på jobbet:

Alle ansatte brænder tydeligvis for sagen

”Det er fedt at opleve, hvordan alle medarbejderne brænder for det her – og i øvrigt imponerende at se, hvor stor en viden, de alle sammen har om tingene. Alle prøver hele tiden at gøre det bedre og at hjælpe hinanden frem mod det samme mål – og dén energi smitter”, fortæller Mia-Maja Johansen.

De første få dage på kontoret har også gjort hende klogere rent fagligt:

”Jeg har foreløbig siddet med paragraf 3-problematikken – altså dyrkningsforbuddet på de naturbeskyttede arealer. Dét har virkelig været en øjenåbner i forhold til, hvor uretfærdigt dét tiltag vitterligt er”, forklarer Mia-Maja Johansen.

Manden er landmand – og DLG-konsulent

Bæredygtigt Landbrugs nye jurist stammer fra Bække i Sydjylland og er bosat i Drejens ved Kolding sammen med sin kommende ægtemand, Søren Pallesen. Han er uddannet landmand og arbejder til daglig som svineproduktkonsulent hos grovvareselskabet DLG.

”Det bliver rart inden længe at kunne forstå, hvad han og gutterne taler om”, griner Mia-Maja Johansen.

Chefjuristen bliver advokat

Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup siger:

“Nyansættelsen i den juridiske afdeling skyldes dels en stor efterspørgsel fra medlemmerne på juridisk rådgivning, dels at Bæredygtigt Landbrug i højere grad vil samle den juridiske viden på kontoret i stedet for hos eksterne advokater”.

Medarbejderstaben i BL’s juridiske afdeling tæller også jurist Maiken Bak Jensen og chefjurist Nikolaj Schulz – sidstnævnte er ved at efteruddanne sig, så han kan agere advokat for BL’s medlemmer i nogle sager.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen