Venstrefløjen til kamp mod udvidelser af svinebedrifter

Enhedslisten og Greenpeace må dog efter alt at dømme se langt efter bred opbakning i folketingssalen

gris-i-stald

De danske kommuner skal have bedre mulighed for at afslå ansøgninger om udvidelser af husdyrbrug.

Sådan lyder det fra Enhedslisten, som tirsdag får behandlet sit forslag i folketingssalen. Også Greenpeace bakker op. Meningen er, at en kommune skal kunne nægte husdyrproducenter at udvide, selv om ansøgerne opfylder samtlige krav til eksempelvis lugt, udledning, støj og afstand til naboer, sådan som der normalt kræves for at få en miljøgodkendelse.

”Hvis vi har et regelsæt i Danmark, og landmanden, der skal have miljøgodkendelsen, opfylder alle regler og alle krav, så må det regelsæt være gældende”, lyder det imidlertid fra Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter i avisen Effektivt Landbrug.

Du kan læse hele artiklen via linket HER.

Lokalpolitikere fra Esbjerg har tidligere forsøgt sig med et lignende forslag om at give kommunerne større beføjelser til at afvise svinebedrifts-udvidelser – men ved dén lejlighed blev forslaget afvist af både Venstre og Socialdemokratiet, hvilket du kan læse om HER. Derfor er der næppe heller flertal for forslaget ved tirsdagens behandling i Folketinget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.