Styr på pesticiderne i Danmark

Der er – stadig – ikke brug for at begrænse brugen af planteværnsmidler herhjemme, konkluderer Miljøstyrelsen

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

”I den offentlige debat stilles der ofte spørgsmålstegn ved brugen af pesticider i landbruget, og her er det utroligt vigtigt, at myndighederne med den unikke danske VAP-model kan dokumentere, at der er styr på tingene”.

Sådan lyder det fra Tanja Andersen, direktør for Dansk Planteværn – paraplyorganisationen for danske pesticid-importører og -producenter – om den nyeste udgave af den årlige VAP-rapport.

Her lyder konklusionen fra Miljøstyrelsen, at der fortsat ikke er anledning til nye begrænsninger på brugen af pesticider, når disse benyttes efter de gældende danske regler. Anvendelsen af de testede midler i den såkaldte VAP-overvågning har således ikke ført til uacceptabel udvaskning til grundvandet, hedder det.

”Det er virkelig stærkt, at vi i Danmark har et redskab, der baseret på videnskabelige undersøgelser kan give os vished for, at de danske landmænd benytter pesticider ansvarligt”, siger Tanja Andersen.

Du kan læse mere på Dansk Planteværns hjemmeside via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.